Bli bedre kjent med Linn!

Bli bedre kjent med vår ordførerkandidat Linn Laupsa!

Linn (45) er enig med Arbeiderpartiet i samtlige av sakene hun er opptatt av. Hun tilbringer hverdagene som lærer på en ungdomsskole, i tillegg til at hun har vært varaordfører i Halden siden 2019. Nå ønsker hun å ta på seg ordførerkjedet. Bli bedre kjent med Linn her!

Om Linn:

45 år

To barn

Lærer

Varaordfører i Halden

LL

Linn Laupsa er vår ordførerkandidat i Halden.

Hvorfor valgte du Arbeiderpartiet?

- Da jeg var yngre var jeg aktiv i SV og satt blant annet i kommunestyret for dem i to og en halv periode. Jeg tok deretter en ganske lang pause fra politikken, og da jeg bestemte meg for å bli med igjen, var Arbeiderpartiet det eneste riktige valget for meg. Det handler om de store verdiene og de mange løsningene. For meg er arbeid til alle og tilgang på fritidsaktiviteter viktig, og her mener jeg at Arbeiderpartiet har de beste løsningene. Tanken om fellesskap går igjen i alle sakene våre, og det er helt essensielt for å kunne løse de store oppgavene. Vi har gjort mye bra de siste fire årene, og jeg ønsker å kunne fortsette med det gode arbeidet. Vi må få flere i jobb, tilrettelegge for fritidstilbud, gjøre skolene og barnehagene bedre og mer tilgjengelige, i tillegg til at vi må rette fokus mot eldreomsorgen og klimaet. Det er mange viktige saker vi skal jobbe med fremover, der Arbeiderpartiet klarer å se de beste løsningene. Jeg ønsker å bli ordfører nå for å kunne fortsette å jobbe med de store oppgavene og de beste løsningene!

Hva synes du er det beste med Halden?

- Det er veldig mye som er veldig bra med Halden! Jeg er glad i og stolt av folka som bor her, beliggenheten, naturen og alle mulighetene som finnes. Det er noe for alle og enhver i byen vår, og uavhengig om du liker turgåing eller kafèbesøk, så kan du finne plassen din her. Det er jeg fornøyd med, og jeg gleder meg til å være med på å utvikle byen ytterligere. 

"Det er noe for alle og enhver i Halden!"

– Linn Laupsa

Hva er din hjertesak?

- Alt det jeg nevnte tidligere, med arbeid, skole, fritidstilbud, barnehager, klima og eldreomsorg. I tillegg er jeg spesielt opptatt av forebygging. Det er viktig å ha et godt system for å forebygge utenforskap, ekskludering og intoleranse, og det er bedre å bruke de store ressursene på å forebygge uønskede holdninger og handlinger enn det er å bruke de ressursene på å rydde opp etter skaden har skjedd. Her også forstår Arbeiderpartiet viktigheten av verdier og fellesskap i løsningene på alt som er viktig.

5 kjappe med Linn:

1. Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

- Jeg har ingen “vanlige” dager, og trives godt med det! Jeg jobber 50% som lærer og 50% som varaordfører, så dagene er veldig varierte.

2. Hvem ser du opp til?

- Gro Harlem Brundtland!

3. Hva er det beste du vet?

- Tid med de jeg er glad i, TV-serier, turgåing og potetgull!

4. Kan du fortelle en funfact?

- Jeg hater vind!

5. Hva er ditt beste politiske minne?

- Da vi skjønte at vi klarte å lage rødgrønt flertall etter valget i 2019.